Translate

четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Шоколадови пастички


Пастички не бях правила от години.
Може би, защото предишните ми опити бяха далеч по-неуспешни от този.
За тези се постарах.
Рискувам да се повтарям във всяка публикация, но станаха толкова вкусни и шоколадови, че облизвахме и подноса след тях. 


Все пак са шоколадови, всъщност мега шоколадови.
Просто при такова количество шоколад, няма как да не се харесат, нали?


Все пак вече настъпи и месеца на виното, шоколада и любовта.
В тази публикация липсва само виното, шоколада и любовта са на линия.
Всъщност една чаша вино към тези пастички би била перфектния завършек на една идеална вечеря и десерт. Помислете...
Тези пастички са подходящи за десерт към празничната вечер.


От продуктите, които ще посоча, приготвих 15 броя пастички.
Все пак размера на пастичките ще определи и техния брой, моите са с размер, като на стандартните сухи пасти от кутиите.


За перфектния блат използвах Брашно Класик на София Мел.


Необходими продукти:
3 яйца
200 гр. кисело мляко 
60 гр. какао
1 ч.ч. захар
50 мл. олио
10 гр. бакпулвер

за крема:
100 гр. натурален шоколад
100 гр. млечен шоколад
600 мл. прясно мляко
50 гр. царевично нишесте
10 гр. масло

за глазурата:
100 гр. натурален шоколад
100 мл. течна сметана или мляко
3 с.л. какао



Приготвяне: 


С помощта на миксер или кухненска машина, разбийте яйцата и захарта.


След като разбийте яйцата и захарта до получаване на крем, добавете млякото, отново разбийте. Добавете олиото. Смесете брашното, какаото и бакпулвера, добавяйте ги на етапи в купата. Разбивайте до като се получи смес със следната консистенция.


Ето още една снимка:


Вземете тавата на фурната, покрийте я с хартия за печене и изсипете сместа.
Разпределете я равномерно.


Печете на долен и горен реотан на 150 градуса около 20-30 минути, аз проверявам с клечка за зъби. Когато я изкарам суха, изваждам основата. Не забравяйте, че блата е тънък и бързо се изпича.
Охладете основата.
Изрежете пастичките с желаната големина.
Покрийте ги с къпа, за да не изсъхва блата.


Пригответе крема, като сложите в тенджерка млякото и шоколадите.
Сложете на котлона. Разтворете нишестето в малко мляко и когато млякото заври, сгъстете.
Накрая добавете маслото и разбъркайте.
Не трябва да има бучки.
Охладете идеално крема.


Напълнете крема в пош, подредете основите на пастичките в тава, покрита с фолио.
Оформете пласта с крем на пастичките, внимателно сложете втория пласт блат.


Идва ред на глазурата. Разтопявате шоколада заедно със сметаната на тих огън.
Добавете какаото.
Оставете за 4-5 минути, глазурата да се охлади и покрийте пастичките.


Сместа при мен стигна за всички.


От глазурата ми остана много малко, имах разбита сметана и ги смесих, така украсих отгоре с пош.


Покрийте внимателно тавата с фолио, като гледате да не нарушите декорацията, сложете в хладилник за 4-5 часа, аз ги държах една нощ.


Поднесете и декорирайте както ви харесва.
Важното е да се насладите на вкуса с любимите си хора.


Не забравяйте, че Приготвено с любов у дома е винаги по-вкусно!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...