Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

Брауни "Черноморец"


Обещах ви, че ще последва една шоколадова серия от десерти, подходящи за предстоящите дни на вино и любов.
Ето, че в днешния слънчев ден, ще ви представя една интересна интерпретация на един стар сладкиш.
Преди години, преди въобще да си помисля, че мога да имам кулинарен блог и кулинарна група, приготвях един лесен сладкиш с шоколадови вафли.
Реших, че трябва да приготвя шоколадов сладкиш с любимите ми вафлени десерти на  Победа, а именно Вафли "Черноморец"


Обикновения шоколадов сладкиш се превърна в любимото по цял свят брауни, с още по-любимите на българите марка "Черноморец", сложих и бонбони, не може без тях.


Сами можете да си представите каква комбинация се получи!
Ако възнамерявате да преминавате на диета, преди това си хапнете от тази шоколадова бомба, защото просто няма да устоите.
Представете си шоколадовия сладкиш, в който има бонбони, и два вида вафли  „Черноморец” , отгоре покрит с фъстъчен крем.
Просто трябва да се опита!


Може да го хапнете с чаша мляко, кафе, чай или каквото пожелаете, важното е да го опитате и да изпитате щастието...


Вкъщи още докато го приготвях една кутия бонбони се хапна, после и малко вафлички, когато го изпекох и покрих с крема, едва удържах домочадието да не изяде цялото брауни.
Докато снимах сякаш глутница гладни вълци обикаляше наоколо и с нетърпение очакваше да се "нахвърли" върху горкото изкушаващо шоколадово брауни...


Първо ви пленява аромата, шоколад, портокал, фъстъчен крем, после идва и вида, а накрая...накрая вкуса ви оставя в плен... Най-накрая идва и момента на щастието, когато ендорфина ви се покачи в следствие на тази вкусна шоколадова комбинация!
Съвета ми е да се отпуснете и да се отдадете на момента.


Необходими продукти:

10 бр. бонбона „Черноморец” 
1 бр.  Вафлен десерт "Черноморец" с какао и фъстъци 
3 яйца 
150 гр. захар
150 гр. брашно
150 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
1/2 пакетче бакпулвер ( 5 гр.)
2 с.л. какао 
4 с.л. прясно мляко

за декориране:
3 с.л. фъстъчен крем 
3-4 бр. бонбона „Черноморец” 



Приготвяне:



Вземете две огнеупорни купи и една тенджера, в която да сложите вода, защото ще работим на водна баня.
В едната купа сложете шоколада, млякото, маслото и какаото.


Сложете купата върху тенджерата и на водна баня разтопете продуктите.


В другата купа се слага захарта, яйцата, бакпулвера. 


Разбъркват също на водна баня, за около минута. 
Когато приготвяте брауни, не използвайте миксера, а бъркалка за яйца.
Махнете от огъня купата. 


Добавете брашното на няколко етапа и разбъркайте внимателно.


През това време шоколадовата част се е разтопила.


Двете смеси трябва да са с еднакви температури, за да не се пресече основата за десерта.
Смесете шоколадовата и яйчената смес и разбъркайте добре.


Разбърквате внимателно с бъркалката.


Вземете тава, която да покриете с хартия за печене.
Нарежете вафлите и бонбоните на желана от вас големина, аз предпочетох по-едро.


Изсипете половината смес на дъното на тавата, след това подредете парчетата с бонбони и вафли.


Покрийте с остатъка от сместа, ако не успеете да покриете всичко, не се тревожете, не е проблем.


Печете в топла фурна на 150 градуса, около 15- 20 минути, или до суха клечка.


Оставете браунито да стегне, през това време го покрийте с няколко лъжички фъстъчен крем и нарязани бонбони.


Нарежете го и го сервирайте на любимите си хора.


Накрая ще ви помоля да правите такива шоколадови бомби, да се обичате и радвате на живота!


Да ви е вкусно, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...