Translate

сряда, 3 януари 2018 г.

Млечен десерт с бишкоти


Започвам годината с един прекрасен десерт и с пожелания за сладка, лека, свежа, приятна и успешна година.
Харесва ми, че в навечерието на всяка нова година има една чиста и приятна надежда.
Надежда за по-добра година, за по-добри времена!
Всеки прави равносметки за изтеклата година и планове на новата, аз също направих такава.
2017 година започна с много мъка и тъга за семейството ми, загубихме толкова близък до сърцата ни човек, че още боли... Имахме много от всичко, от мъка, болка, тъга, радости, безкрайно щастие, отново загуба на скъп човек, незабравими мигове, гледки, емоции...
Въобще имаше от всичко по много.
Изпратихме 2017 година с този десерт, с който започвам 2018 година в блога си!
Десерта е ненадминато вкусен и свеж!


Изпратихме старата година и посрещнахме новата вкъщи с близки приятели, получи се доста добро събиране, радвам се, че десерта се хареса на повечето.
Поне така споделиха, че са го харесали, имаха ли избор?
Какво друго да кажат ;) :)

Покрай останалата подготовка за сбирката ни, реших да заложа на по-освежаващ десерт, по-лесен и интересен.
Като цяло не е нещо сложно, просто комбинацията от вкусове се получи супер.


Продуктите са 8 бурканчета от около 300 гр., които не са пълни до горе, както виждате.

Необходими съставки:
200 гр. бишкоти
1 кг. цедено мляко
150 гр. пудра захар
100 мл. сладкарска сметана
сока на 1/2 портокал
1 ванилия
100 гр. горски плодове (замразени)
500 мл. захарен сироп или компот от любим плод

Приготвяне:


Първо разбийте крема, за разбиването му използвах кухненска машина, смесих цеденото мляко с пудрата захар и разбъркайте. След това добавете ванилията и сока от портокал, отново разбийте. Добавете сметаната към млякото и пак разбийте, получава се много лек, ароматен и свеж крем.
Вземете бурканчетата, на дъното сложете бишкоти и ги залейте със сироп.
Отгоре с помощта на лъжица сложете крем, а върху него горски плодове, следва отново ред бишкоти, сиропиране, крем и плодове. Завършвате с крем, плодове и натрошени бишкоти.
Оставете в хладилник за един ден, така бишкотите поемат от сиропа, ароматите се смесват и комбинацията е ненадминато вкусна.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...