Translate

сряда, 4 януари 2017 г.

Пиле със зеленчуци



Това е едно класическо ястие, което много често присъства на трапезата ни.
Мариновано пилешко в подправки и лютеница изпечено със зеленчуци на фурна.
Нещо от типа  "изчисти хладилника".


Мариновах пилешките бутчета още от предишната вечер и станаха доста сочни.


Ето и продуктите:
4 пилешки бутчета
200 гр. лютеница
4 скилидки чесън
2 с.л. олио
черен пипер
червен пипер
кимион
къри

2- 3 картофа
2 моркова
2 глави лук

Приготвяне:


Още от вечерта пригответе маринатата. 
В дълбока купа смесете сухите съставки, а след това изсипете лютеницата, олиото и чесъна.


Разбъркайте добре маринатата. Вземете бутчетата и сложете от получилия се сос между кожата и месото, така при печене месото ще поеме от маринатата.
Намажете обилно бутчетата от вън и от вътре и ги сложете за една нощ в хладилника.
Преди да го сготвите го изкарайте от хладилника, нарежете зеленчуците, подредете в тава и разположете бутчетата. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса за около час.
Резултата е от вкусен, по-вкусен!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !