Translate

четвъртък, 29 декември 2016 г.

Торта "Вулкан"


До преди няколко минути не знаех как да нарека тази торта.
Преди да добавя първата снимка вида на тортата ми напомни на вулкан, за това реших да й дам това име.
Тази торта има своята история...


Историята е следната: исках да направя шоколадово руло с течен шоколад, сметана и банан.
Всичко до тук е добре, направих основата за рулото, приготвих всичко.
Намазах изпечената основа с течен шоколад, сметана и банан, започнах да го навивам и то се напука и разпадна... Аз не се отчаях, реших, че няма да се предам и ще направя от дефекта- ефект!
Ето, че успях! От провала си в рулото направих торта.
Нарязах рулото на три части и ги подредих вертикално в купа. Сложих сметана отгоре и опаковах с фолио. След една нощ в хладилника, обърнах купата и ето, че тортата е факт.


Не е най-перфектната торта, но пък предвид предишното й състояние си е идеална.
Вкусът й беше невероятен.


Ето и продуктите:
3 яйца
150 гр. захар
150 мл. прясно мляко
20 мл. олио
10 гр. бакпулвер
4 с.л. какао
1 1/2 ч.ч. брашно ( може и малко повече)

за намазване:
200 гр. течен шоколад
1-2 банана
200 мл. сладкарска сметана

Приготвяне:


Първо се приготвя основата за рулото.
Разбивате яйцата със захарта, след това се добавя млякото и олиото.
Брашното се смесва с какаото и бакпулвера, на няколко етапа се добавя към яйчената смес.
Получава се смес като за кекс.
Покрийте тава с хартия за печене, затоплете фурната на 180 градуса.
Сместа се изсипва върху тавата и се пече до готовност.
Готовата основа се обръща върху хартия за печене, маже се с течен шоколад, разбита сметана и  бананите подредени един до друг. Навивате рулото, внимателно.
Ако вашето руло не се начупи и разпадне, може да го поднесете и като руло.
Ако искате на направите тази торта, трябва да нарежите рулото на 3 равни части.


Вземете дълбока купа, покрийте я със стреч фолио, подредете вертикално резените на рулото, намажете с останалата сметана и оставете в хладилника.
След една нощ или няколко часа, обърнете тортата върху тава.
Декорирайте по ваше желание, аз използвах сметана и какао.
Поднесете кафето си с тази торта, няма да съжалявате, защото се получава перфектната комбинация.


Комбинацията от течен шоколад, банан и сметана е бомбастична!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !