Translate

петък, 7 октомври 2016 г.

Крем "Шантили"


Това е един от любимите кремове в моя дом. Толкова е вкусен, че всеки път се изяжда за няколко часа.
Самия крем е пухкав и въздушен, и когато попадне в устата ви, той буквално се стопява и ви пленява.


В блога имам рецепта за торта с крем 'Шантили", рецептата можете да видите ТУК!


Декорирах крема със сметана, банан и малка щипка какао.
Крайният резултат е завладяващ.


Ето и продуктите:

600 мл. прясно мляко
3 бр. жълтъка
60 гр. царевично нишесте
125 гр. захар
3-4 ванилии или 1 ампула 
50 гр. масло 
250 мл. сметана за разбиване
1 банан за декорация

Приготвяне:


Вземете съда, в който ще правите крема.
Поставете жълтъците и захарта, разбийте ги с телена бъркалка.
След това добавете нишестето и ванилията, отново разбъркайте.
Ще получите гъста смес, от която не трябва да се притеснявате.
Постепенно добавете млякото, като бъркате с бъркалката.
Сложете съда на котлона, когато започне да завира не спирайте да бъркате.
Накрая сложете маслото, когато се сгъсти го махнете от котлона.
Оставете крема да се охлади.


Когато крема се охлади, разбийте сметаната с миксер и я добавете внимателно на няколко етапа.
Получава се невероятно пухкав крем.
Може да го сложите в пош и да напълните чашките, оставете малко от сметаната за декорация.


Ще получите един пленително пухкав десерт.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !