Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Баница бюрек


Не вярвах, че тази баница ще стане толкова бухнала , пухкава и вкусна...
Наистина не знаех, какво ще се получи когато я започнах...


Приготвя се много по-бързо от стандартното навиване на корите и мазане на всяка кора...
Мисля, че редовно ще я правя така...


Консумира се топла и с чаша айран...
Класика...


Продукти:
500 гр. кори за баница

за плънката:
3 яйца
200 гр. кисело мляко
4 - 5 с.л. брашно
50 мл. олио
100 гр. сирене
10 гр. бакпулвер

за заливката:
1 яйце
4-5 с.л. олио
150 гр. кисело мляко

Приготвяне:


Тавата, която използвах е с размери 20/30 см. и от "едно времешните бабени тави"...
Разбийте яйцата с киселото мляко и олиото.
Сложете бакпулвера и брашното.
Разбъркайте всичко добре, накрая добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте.


Намажете тавата с олио.
Вземете една кора и я надиплете като плисе в единия край, така направете още няколко пъти с другите кори , за да покриете дъното на тавата.
Когато сте надиплели корите по дъното на тавата залейте ги с част от плънката,отгоре наново сложете кори по същия начин ,не е необходимо да ги притискате старателно...
Може и по-рехаво да ги слагате ,идеята е корите да са по-свободни , за да набухне добре бакпулвера.
Отново залейте корите ,при мен се получиха около три реда.
Когато плънката и корите са употребени ,пригответе заливката.
Покрийте отгоре с разбитите яйца ,мляко и олио и печете на 180 градуса до готовност.
Изпечената баница внимателно обърнете върху две чаши,така остава бухнала и не сляга.
Когато се охлади малко ,може да хапва...



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !