Translate

четвъртък, 17 септември 2015 г.

Домашна шарена сол


Ароматна, вкусна и приготвена в къщи...
Това е любимата ни шарена сол, която реших да си приготвя сама от изсушените билки от моята градина.


Понякога трябва просто да спрем, да забравим за момент за новите и модерни ястия, да вземем една филия мек хляб да я намажем с масло и поръсим с чубрица...
Класика!
В комбинация с домат е просто неустоима...


От доста време подготвям продуктите за тази шарена сол, изсуших една голяма част от билките, които отглеждам в градината, вчера ги смесих и смлях на робота.
Получи се тази ароматна вкусотия.


Първо реших да тегля количеството, което слагам за да ви посоча точни грамажи в публикацията, но след това избрах  супената лъжица, защото сухите билки са много,много леки.

Ето какво използвах за тази шарена сол :
сухи билки:
2 с.л. ронена чубрица
2 с.л. мащерка
2 с.л. риган
2 с.л. магданоз
1 с.л целина
няколко сухи листа девисил
1 ч.л. джоджен
1 с.л. сол
1 с.л. сминдух
1 с.л. червен пипер
4 зърна черен пипер
1 ч.л. кимион 

Приготвяне :


Сложих изброените билки в една от представките на робота .


Пуснах кухненския робот и смях всички билки.
Още до като се смилат започва да се усеща аромата на шарената сол.
Може да използвате подправки по ваш вкус.
Не се сдържах и веднага намазах една филия с масло, поръсих я и добавих домат.
Вкусно.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !