Translate

вторник, 15 септември 2015 г.

Султан кебап


Преди няколко дни в кулинарната ми група " Домашни вкусотии " някои сподели рецептата за този уникално вкусен кебап...
От първата хапка се пристрастих към тази ненадмината вкусотия !
Горещо ви го препоръчвам...


Скоро не бях опитвала толкова вкусно ястие...
не зна защо се нарича така, опитах да потърся история в Интернет ,но не открих нищо освен рецептите му...


Това е перфектната комбинация от съставки , които ви завладяват...



Ето и продуктите :

8 бр. кори за баница
500 гр. пилешко месо от бутчета
1 голям морков
2-3 глави лук
1 патладжан или 2 по-малки 
2 с.л. доматено пюре
щипка захар
кимион
черен пипер
мащерка
магданоз
целина

за бешамела:
2 с.л. брашно 
50 гр. масло
2-3 с.л. олио
кимион
черен пипер
скилидка чесън
250 мл. прясно мляко или сметана
100 мл. вода

кашкавал за настъргване 

Приготвяне :


Първо нарежете патладжана на кубчета и го сложете в подсолена вода,за да не горчи.
Нарежете пилешкото месо на кубчета ,посолете го и го подправете с кимион и черен пипер.
Нарежете и останалите лук и морков.


Вземете дълбок тиган или тенджерка ,сложете малко олио и запържете патладжаните.
Извадете ги от мазнината и сложете лука и морковите.
Гответе ги няколко минути , добавете към тях и пилешкото месо.
Ако е необходимо може да сложите малко вода,за да не загорят.


Когато месото и лука, и моркова са сготвени сложете доматеното пюре, захарта ,сол на вкус ,кимион,черен пипер може и люто да добавите и гответе още няколко минути.
Сложете и патладжана  и разбъркайте добре плънката .
Пригответе бешамела.


В подходящ съд сложете маслото ,олиото и подправките.
Когато започне да се пържи добавете брашното и запържете .
Внимателно сложете млякото и водата и разбъркайте.
Накрая настържете чесъна.
Вземете тавата , в която ще печете султан кебапа,подмажете я с олио.
Вземете една купичка ,покрийте я с два листа кори за баница,напълнете с плънка,завийте от края.
Обърнете купичката и получилата се малка топка сложете в тавата.


Повторете това още три пъти.
Залейте обилно с бешамел кебапа ,настържете отгоре кашкавал и печете на 200 градуса до златисто.


Отново ви повтарям или потретвам,че това ястие ще приготвям редовно и със сигурност ще го поднеса на гостите си...


Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !
Основната идея за кебапа видях  от  тук !