Translate

четвъртък, 28 май 2015 г.

Пресни картофи на фурна


Дойде сезона и на пресния картоф...
Сега е най-вкусен!


Всеки път го правя пържен на тиган,но сега реших да представя една друга вкусна идея.
Запекох го на фурна с масло и пресни билки.
Получи се една ароматна наслада.


Както повечето ми предложения и това е много лесно за приготвяне !
Ето и продуктите:

1 кг. пресен картоф
50 гр.масло
4-5 с.л. олио
2 скилидки чесън
сол
пресен копър и прясна чубрица
Студена бира 


Приготвяне:
Пригответе тавата, в която ще печете картофа.
Сложете олио на дъното и половината масло.
Нарежете картофите на половинки.


Наредете ги с овалната част на горе, като нарежете на едно или две места картофа.
Посолете и поръсете отгоре със ситно нарязаните пресни билки.
Разпределете и останалото масло и сложете във фурната.


Печете на 200 градуса до златист цвят и готовност на картофа.
Хапва се топъл с ледена бира!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...