Translate

вторник, 2 декември 2014 г.

Бохча с пилешко месо

Преди около седмица гледах предаването "Кошмари в кухнята" с шеф Манчев!
В предаването имаше едно ястие, което ме впечатли много,от тогава мисля как да го приготвя и да ви го представя!
Потърсих в Интернет рецепти и комбинирах няколко.
Получи се нещо превъзходно на вкус!



Богатство от плънка,с която е напълнен хляб!
Гениално!
Използвах готов хляб,но ако решите да омесите селски хляб ето и моята изпитана рецепта, която може да видите ТУК !


Стана толкова вкусно, че това ястие ще се превърне в любимото на семейството ми.
Мисля да го предложа и на гости, защото е вкусно и ефектно!



Ето и продуктите:
400 гр.пилешки гърди
200 гр, гъби
50 мл. бяло вино или розе
50 гр.топено сирене
5-6 кисели краставици
200 гр.заквасена сметана
100 гр.кашкавал
1 готов селски хляб 
подправки: сол, кимион, черен пипер, къри, риган 

Приготвяне:


В дълбок тиган сложете малко олио, когато се сгорещи добавете пилешкото и гъбите.
Задушете ги за кратко,добавете виното, киселите краставици и топеното сирене.
Когато виното се изпари добавете сметаната и гответе на бавен огън до като се сгъсти.
Накрая добавете подправките.
Махнете част от повърхността на хляба и го издълбайте.



Напълнете го с плънката.
Сложете кашкавала и още топено сирене и запечете за около 10 минути във фурната на горен реотан.


Внимавайте да не прегорите Бохчата,защото аз малко я препекох.
Сложете капачето отгоре.


Ако решите да сервирате на гости може да използвате малки питки.
Излишно да пиша отново колко вкусно се получи!


В предаването шеф Манчев похвали много тази бохча и има защо??!


Опитайте я и Вие!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !