Translate

четвъртък, 4 декември 2014 г.

Празнични кексчета


Празничните ми предложения продължават с тези пухкави и цветни кексчета!
Декорацията не е моята сила,но мисля,че тези кексчета станаха доста симпатични на вид!


През този месец ще ви запозная с всички продукти на фирма  "Serena"!
"Домашни вкусотии" и "Serena" се обединиха под една обща идея ,а именно представянето на натурално сушени български плодове и зеленчуци,които можете да комбинирате в различни вкусни ястия!
"Serena" предлагат сушени плодове и зеленчуци,които са отгледани и изсушени тук в България!
Нека се научим да използваме богатството на нашите плодове и зеленчуци!
Може да научите повече за фирма "Serena"  в сайта им ТУК!


Днес ще ви предложа тези вкусни кексчета с арония !
Аронията е най-мощния антиоксидант !
В тези малки зрънца са се събрали цял арсенал от витамини,които правят аронията един от полезните плодове за здравето!
Повече информация за ползите от  сушена арония може да прочетете ТУК !





Кексчетата станаха много пухкави и вкусни!
Вижте само,колко е апетитно !




Ето и продуктите:

180 гр.брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
170 мл.прясно мляко
25 гр. кафява захар
25 гр. бяла захар
щипка сол
50 гр. бял шоколад
30 гр.масло
2 с.л. олио
1 яйце
кората на един лимон
щипка джинджифил 
1 с.л. мед

за глазурата:
100 гр.масло
200 гр. пудра захар
3-4 с.л. сладкарска сметана
2-3 ванилии
зелена сладкарска боя 

за бялата глазура:
100 гр.бял шоколад
20 гр.масло
5-6 с.л. сметана

за декорация: перли за украса,арония,пудра захар 
сироп за аронията:
200 гр. вода
100 гр.захар 



Приготвяне:


Смесете захарта и водата ,като я сложите да заври и добавете аронията вътре.
Направете това вечерта преди да приготвяте кексчетата.
Така аронията става мека и сладка.
На сутринта я отцедете от сиропа.


В дълбока купа смесете сухите съставки:брашното,солата,захарта,бакпулвера,джинджифила,кората на лимона,натрошения на ситно  шоколад и аронията.


В отделна купа сложете яйцето,млякото,мекото масло,олиото ,меда и разбъркайте добре с вилица или тел.
Смесете съставките.
Сложете във формите за печене хартия за кексчета.
Напълнете със сместа.


Печете в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
Проверявайте с клечка,когато я забиете в средата на кексчето ,ако след изваждане клечката е  суха ,то те  са готови.


Приготвяне на глазурите:
За зелената глазура се разбива мекото масло с пудра захар и няколко лъжици сметана.
Добавя се и сладкарската боя.


Бялата глазура е шоколадова.
Разтопяват се маслото,шоколада и сметаната.
Когато е студена и стегнала се украсява с нея.
Аз си я  бях приготвила за Мини Панетоне и си я съхранявах в хладилника.


Кексчетата стават много бързо и са много меки ,сладки и пухкави,а аронията е идеална за тях.
Рецептата адаптирах от тук !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...