Translate

петък, 12 декември 2014 г.

Пилешко с кисело зеле в гювеч


Вкусно и лесно !
Любимата ми комбинация.
Реших да приготвя пилешко месо с кисело зеле  и малко ориз в гювеча!
Получи се много вкусно...


Ето от какво се нуждаете за тази вкусотия:

1 кисела зелка( средна на големина)
пилешко месо 
1 к.ч. ориз
кимион
черен пипер
олио
червен пипер


Приготвяне:
Зелето се смила в робот или се нарязва на ситно.
Аз използвах пилешко месо от домашни бройлери,които съм си сортирала за различни ястия.
За това използвах шийки и от ребрата.
Вие може да използвате бутчета,кълки или крилца.
Слагате част от зелето на дъното на гювеча,слагате почистения ориз ,червен пипер,кимион,черен пипер.


Отново слагате зеле и нареждате месото.
Осолете месото и го поръсете с червен пипер.
Полейте с малко олио ,добавете вода (около 300 мл.) и сложете във фурната.


Печете на 150 градуса около час ,час и половина като проверявате дали е необходимо да се добавя вода.
АЗ изкарах месото,обезкостих го и го върнах в гювеча.
Стана много вкусно!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...