Translate

петък, 15 август 2014 г.

Руло от тиквички

Това руло е едно от най-свежите и вкусни солени рула, които съм опивала.
С него може да впечатлите вашите гости или семейството си.
Не се пържи,пече се ,а според мен си е и интересно предястие.


Ето и продуктите :

2 средно големи тиквички
3-4 скилидки чесън
6-7 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
сол
черен пипер
кимион
5-6 печени чушки
250 гр. извара
200 гр,майонеза
100 гр. крема сирене
магданоз
риган
копър

Приготвяне:



Тиквичките се настъргват ,посоляват се нарязват се на ситно магданоза,ригана , копъра и част от чесъна.
Към тиквичките се слагат яйцата ,киселото мляко със содата и брашното.
Получава се смес подобна на тази за кюфтета от тиквички.


Вземате тава,която покривате с хартия за печене и изсипвате сместа.


Печете на 150 градуса за около 20 минути,може и повече,блата трябва да добие златист вид.


Когато се охлади малко го обърнете върху кърпа.
Пригответе плънката.
В купа сложете изварата,майонезата,пресни подправки по вкус.
Аз сложих копър,чесън,магданоз,риган и чубрица.
Може да добавите и крема сирене или бяло сирене.
Намажете плънката върху блата.


Отгоре наредете печените чушки.


Навийте рулото и го сложете във хладилника.


Сервира се студено и е идеално предястие.
Може да го използвате и за основно пасва си идеално с таратор или млечен сос.


Вкусно и свежо лятно предложение.
Аромата на печената чушка и леката нотка на чесън е в идеална комбинация!


Ще добавя и няколко снимки на рулото без печена чушка.
Мисля,че също стана много вкусно.
На снимката рулото е в комбинация от вкусна пилешка яхния !


В това руло добавих и около 20 гр. топено сирене в плънката.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !