Translate

четвъртък, 14 август 2014 г.

Консервирани чорбаджийски чушки


Тези чушки са едни от най-вкусните ,особено за гарнитура към някои храни.
Преди няколко седмици приготвих Лятна салата от чорбаджийски чушки,която се хареса много.
Реших да консервирам от тях и за зимата.
Обрах чушките от двора ,които като количество бяха около половин кофа.


Изкарах тези два буркана и едно по-малко бурканче като количество.
Продукти:
Около 2 кг. чорбаджийски чушки ( това количеството,което аз набрах от градината)
за един буркан ви трябват следните продукти:
1 с.л. захар
1 с.л. сол
2 скилидки чесън
магданоз,целина,риган,копър
оцет

Приготвяне:


Чушките се изпичат на грил тиган,скара или на огън ,според възможностите ви.
Аз изпекох моите на грил тигана,защото не ми се пускаше скарата , а навън за огъня нямаше желаещи.


Изпечените чушки се слагат в тенджера с капак ,когато се изпекат всички чушки се слагат в бурканите.
В бурканите се слагат чушки,чесън и пресни подправки по вкус.
Самите чушки се притискат добре в буркана,трябва да са плътно напълнени.
Накрая се слага солта,захарта и оцета.
Количеството на оцета е такова,че буркана се пълни с оцет до гърлото .
Тази марина не е строго определена и свързана с количеството на чушките,съобразява се с буркана.
Затваряме  капачките , не се варят ,няма нужда,оцета е остатъчен.
Бурканчетата с чушките се прибират на прохладно място.
При желание се опиват.


Опитайте тази вкусна салата !