Translate

неделя, 8 юни 2014 г.

кюфтета от тиквички на фурна

След като приготвих пържени кюфтета от тиквички  реших да направя и на фурна.
Смело мога да споделя,че станаха много вкусни.
Получи се едно доста обилно количество ( поне за 2 -ма възрастни и 1 дете ) кюфтета,които в комбинация с чесново-млечен сос бяха невероятни.


                                                           Станаха пухкави,леки и вкусни.


Мислих,че няма да бъдат одобрени от съпруга ми,но останах изненадана,когато сподели,че много му харесват, а по принцип той предпочита пържените!

Ето и продуктите:

1 по-голяма тиквичка
2 яйца 
3 скилидки чесън
30 гр. сирене
20 гр. топено сирене
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
кимион
сол
черен пипер
пресни мерудии : чубрица, магданоз,копър,риган
 1 шепа натрошен корнфлейкс 

 за соса:
3 скилидки чесън
60 гр. майонеза
100 гр. кисело мляко
щипка къри
черен пипер
стрък копър 


Приготвяне:
Обелете и настържете тиквичката.
Аз не я изцедих,защото нямах време да я чакам.
Директно направих сместа за кюфтетата.
Към настърганите тиквички се слагат яйцата,брашното с бакпулвера,сирената и подправките.
Разбърква се добре,накрая се слага натрошения корнфлейкс.


Разбърквате сместа добре.
Покривате тава с хартия за печене и слагате малките кюфтета .Може да използвате лъжица .


Слагате кюфтетата в предварително затоплена фурна и печете до златист цвят на кюфтетата.


Както споменах се получават много меки и пухкави.
Не използвах никаква мазнина ,защото исках да станат по-сухи , в соса има достатъчно мазнина в състава на майонезата.
Така се получава идеален баланс.


Чесново -млечния сос се приготвя по стандартен начин.
Разбивате добре майонезата заедно с млякото.
Добавяте чесъна и подправките и разбърквате добре.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !