Translate

вторник, 10 юни 2014 г.

Пилешки бутчета с картофи в гювеч

Всеки знае как се приготвя пиле с картофи на фурна !
Имах съмнения дали да публикувам тази рецепта,защото едва ли ще изненадам някого с нещо ново и интересно , но все пак според мен е важна идеята на самото ястие.
Това да сготвим нещо познато по различен начин или просто да черпим идеи за разнообразно меню.
Може би и поради тази причина създадох кулинарната група "Домашни вкусотии" ,така всеки ден всяка домакиня получава страхотни идеи за приготвяне на разнообразно меню!


Исках да приготвя вкусни пилешки бутчета с картофи на фурна,но ми хрумна една идея да ги сложа в гювеча с много пресни билки от градината.
Храната стана божествена!


Мога да се похваля с едно 100 % домашно ястие  !
Пресните билки са от моята градина (може да я разгледате ТУК ) ,картофите също са от двора,първите,които вадим тази година ,също и бутчетата са от домашно отгледани бройлери!
Абсолютна "Домашна вкусотия" !


Ето и продуктите за пиле с картофи в гювеч:
3 бр. пилешки бутчета ( за всеки по едно )
1 кг. пресни картофи
пресни билки: Салвия,чубрица,магданоз,целина,копър,риган,розмарин
1 глава чесън
масло за намазване на бутчетата
сол
кимион
черен пипер
червен пипер
4 с.л. олио


Приготвяне:


Измийте картофите добре.
Ако има по-големи глави ги нарежете на две , но ако е малък картофа го оставете цял.
Сложете го на дъното на гювеча.


Измийте пресните билки и ги нарежете на ситно.
Оставете само розмарина цял на стрък. Аз го слагам цял,защото ми идва доста силен като ухание и вкус.


С една част от билките поръсете картофа , сложете му  сол и две или три скилидки чесън.


С останалите билки ще оваляме бутчетата.
Пилешките бутчета поръсете със сол,пипер и кимион.
Преди да ги намажете с масло сложете във всяко бутче сложете нарязан на ситно чесън под кожата .При чесъна сложете по малко от билките.
Намажете с масло кожата и поръсете  със сол и червен пипер.


Кожичката става невероятна , а аромата на билките се усвоява от месото и то става приказно на вкус !


Подредете бутчетата върху картофа сложете олио и затворете с капака гювеча.
Печете във фурната около 1 час и половина на 150 градуса,след което изключете фурната.
Оставете гювеча вътре да се до сготви .


Самата подготовка отнема много малко време , готви се лесно,а вкуса...той е страхотен!
Бутчетата са крехки и ужасно вкусни , а картофа идеален .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...