Translate

петък, 21 февруари 2014 г.

Кралска бисквитена торта


Реших първо да видите как изглежда тази изключително вкусна торта.
Приготвя се много лесно , а нашия дом се превърна в абсолютен хит.
Вчера я приготвих,а днес има едно малко парче от нея.
Изявени критици (като мама и мама ) я харесаха много.
Ще споделя ,че след публикацията на рецептата за Пълнени сушени чушки по ловешки .
фирма Serena             ми гласуваха доверие и ми оказаха честа и удоволствието да представя и други техни продукти ,като приготвя нещо вкусно с тях.
Съгласих се ,защото след като опитах  сушените им чушки    , много ги харесах.
Този път имах удоволствието да опитам сушени черни череши     , които са толкова сладки и вкусни,че никак не бе трудно да се съглася и да измисля,какво да приготвя.


Мисля,че когато един продукт е наистина качествен ,хората трябва да научат за него.
Доста често в този пренаситен пазар с продукти попадаме на некачествени стоки.
Ето защо реших да представя   продуктите на Serena       ,защото те наистина са качествени, вкусни и на достъпни цени.


Доста порових в Интернет за правилната рецепта на Кралската бисквитена торта.
Прочетох доста варианти,които по вкус не ми допаднаха , реших да направя тортата по моя вкус и този на моето семейство.
За това промених доста съставки от точната рецепта и мисля,че се получи прекрасен завършек.
Преминавам към продуктите,които ще са ви необходими при направата на тортата.


300 гр.бял шоколад
100 гр.масло
60 гр. орехи
50 мл. течна сметана 
2 с.л. пудра захар (тя е по желание ,защото шоколада,бисквитите и черешите са сладки.
10 бр. какаови бисквити
150 гр. бели обикновени бисквити
2 ванилии
сладък ликьор от череши или вишни (аз имах домашна вишновка,която почти не е алкохолна)
за украса:
течен шоколад 



Приготвяне:
Първо накъсваме черешите в ликьора, така,че ги покрие добре.


След това слагаме орехите в тефлонов тиган (или друг удобен съд) и ги изпичаме на котлона.
 На водна баня разтопяваме маслото,шоколада ,заедно с тях слагаме и сметаната.


Бисквитите натрошаваме на едри парчета.

През това време орехите трябва да се са изпекли, начупваме и тях на по-едни части и ги слагаме към бисквитите.
Когато шоколада и маслото са вече една хомогенна смес слагаме ванилията.
Разбъркваме добре шоколадовата смес и я махаме от огъня.
Към нея внимателно добавяме бисквитите ,орехите и черните череши, изкарани предварително от ликьора.
Получената смес разбъркваме добре,за да се смесят всички съставки.
Сместа изсипваме във форма ,аз използвах силиконова продълговата форма.
Може да се използва форма за торта,дълбока купа ,вие преценете каква форма иска да има тортата.
Ето моята форма.


Пропуснах да спомена,че формата покрих със стреч фолио ,така по-лесно се отделя тората от съда.
Намазах основата на формата с разтопен течен шоколад и изсипах сместа.
Така като се обърне тортата има контраст между шоколадите.
Тортата се прибира в хладилника на около 4-5 часа,след което може да й се насладите в пълния смисъл на думата.


Мога да споделя с вас,че не обичам особено бисквитени торти,но в тази се влюбих.
С нея спокойно може да впечатлите вашите гости,близки или просто до като си пиете кафето да си хапнете едно парче торта.


Как човек би устоял на тази вкусотия...не зная  ,защото аз не устоях...


Позволявам си отново да благодаря на фирма Serena ,че избраха точно мен  да представя ястие с техен продукт.Това ме направи истински щастлива и поласкана от оказаното ми доверие.
Ако решите да приготвите тортата,може да си закупите сушените череши от  Интернет магазина на Serena 
,така ще може да се възползвате и от текущите промоции.
*****една препоръка от мен: тортата се получава доста твърда ,такава е идеята на рецептата.
Ако искате бисквитите да станат по-меки,може да ги залеете с ликьор,прясно мляко или сметана.Вие преценете сами.
За да се реже по-лесно тортата може да я изкарате 20 минути преди консумация от хладилника,така ще омекне.*****