Translate

събота, 4 януари 2014 г.

Домашен пастет


Преди години брат ми бяха правили домашен пастет и ни дадоха да го опитаме, много ми хареса.
Тогава си казах,че това не е за мен ,и че няма да се справя!
Тази година доста по-уверена и разполагаща с доста от продуктите за направата му се престраших.
Исках рецептата от брат ми , оказа се ,че и моята свекърва е правила домашен пастет и нейната рецепта е същата.
Всъщност това е една класическа рецепта ,която няма как да се промени , единственото,което подлежи на промяна са подправките,защото тях добавяте по вкус.
Пастета става много вкусен , самото приготвяне на сместа е лесно ,единственото,което е по-сложно е варенето на бурканчетата,защото трябва да се варят 2 часа.
                                 Преминавам към рецептата и описанието й.


Продукти:

тези продукти са за една доза!

10 яйца
1л.прясно мляко
1 кг.сланина( за предпочитане свински бузи)
1кг.черен дроб
1 кг.крехко месо
5 гр. черен пипер на 1 кг.месо
5гр.кимион на 1 кг.месо
сол на вкус

*Аз направих доза и половина ,сложих повече черен пипер , от доза и половина напълних 23 бурканчета (приблизително около 200гр.)

Приготвяне:


Месото се смила на ситно.
Зализа се с прясното мляко и разбитите яйца.
Прибавят се подправките и всичко се бърка много добре.
Опитва се за да се подправи още на сол и пипер.
Ето как изглежда сместа когато е готова за пълнене.
Тя е малко рядка,но това е от яйцата и млякото ,именно те при варенето ще го сгъстят.



Аз смлях свинските бузи и дроба в кухненския робот и имам малко по-едри парчета,но това не е проблем.
Когато всичко е смесено и овкусено се пълнят бурканчетата.
Затварят се и се варят 2 часа.


Както виждате моите бурканчета с различна големина, но можете да добиете представа за вида на вече сварения пастет.


Когато изваждате бурканчетата от топлата вода ги обърнете. Когато е студено е готово за дегустация ! Не съм опитвала по-вкусен пастет , от домашния!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...