Translate

неделя, 29 декември 2013 г.

Сланина с подправки


От около две или три години всеки декември правя няколко парчета сланина по тази рецепта.
Става много вкусна и е едно идеално мезе за студените зимни вечери.
Спокойно може да съхраните сланината във фризера и така през годината може да се реже по малко.
Рецептата е семейна и изпитана.
С тази смес от подправки правя и свинската рибица: рибица .


Продукти:

3-4 парчета сланина 
3-4 шепи сол
3-4 литра вода

за сместа от подправки е необходимо:
подправките са сухи
10 гр. чесън на прах
20 гр. ронена чубрица
10 гр. черен пипер
10 гр.кимион
5 гр. сминдух
2гр. дивесил
2 гр. целина
20 гр.. червен пипер

Приготвяне:


Парчетата сланина се слагат в саламура приготвена от солта и водата.
Разбъркваме до като солта се разтвори във водата.
Слагаме сланината отгоре поставяме тежест, с която парчетата трябва да се притиснат за да не изплуват от водата.
 Сланината престоява така три дни.
Когато минат дните и се извади сланината се измива под течаща вода.
 Оставя се за малко да се изцеди.
През това време подготвяме подправките.


Върху стар вестник ги слагаме и смесваме добре.
Отгоре поставяме едно по едно парчетата сланина.


 Когато са оваляни всички се слагат в пакетчета и във фризера или веднага се консумира.


Едно невероятно вкусно мезе.
Вижте каква комбинация приготвих през 2015 година.


Класика!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...